Medicinteknisk ingenjör till Karolinska Universitetssjukhuset

Solna / Huddinge

Vårdstöd och Teknik, Enhet Medicinsk Teknik, Lab och Primärvård


Vill du vara där allt händer? Då är Karolinska Universitetssjukhuset rätt plats för dig! Vi är ett av Nordens största sjukhus och tillsammans med Karolinska Institutet leder vi den medicinska utvecklingen i Sverige. Ta chansen och sök tjänsten som medicinteknisk ingenjör!

Vi erbjuder

Medicinsk Teknik (MT) är en del av MT/IT Drift och Support där Lab och Primärvård (LoP) är en av leveransenheterna. Verksamhetsområdet bedriver aktiv samverkan med övriga enheter inom Karolinska. MT har cirka 130 anställda och finns i huvudsak i Solna och Huddinge.

Vi utför huvudsakligen förebyggande underhåll, kalibreringar, akutservice, förvaltning och konsultation inom det medicintekniska området. MVT ansvarar för styrning och riktlinjer gällande hantering av medicintekniska produkter och system.

Nya sjukhusbyggnaden i Solna är byggd med tanken att medicinsk utrustning ska förvaras centralt. MT-Flödet är en tjänst där vi levererar utrustningar till vården när behov uppstår. Tjänsten bemannas 6 dagar i veckan av transportörer och kundmottagare som säkerställer att rätt utrustning levereras i rätt tid, utrustningarna funktionskontrollernas vid beställning och retur. 

Om tjänsten

Som medicinteknisk ingenjör ansvarar du för underhåll, objektförvaltning, kalibreringar, ankomstkontroller, processutveckling samt akuta ärenden av medicinteknisk utrustning. 

Till arbetsuppgifterna hör även konsultation, upphandlingsstöd, utbildning samt delaktighet i verksamhetens förbättringsarbete. Du arbetar i en omväxlande arbetsmiljö med högt tempo och har daglig kund- och leverantörskontakt. Våra kunder består till största delen av klinikerna inom Karolinska men även vårdcentraler, vårdavdelningar samt externa kunder och akutsjukhus. Därav ingår resor inom Stockholmsområdet till kunder och andra samarbetspartner i arbetet. Verksamheten utför spårbara kalibreringar och är ackrediterade enligt ISO17025 för mätplatserna massa, temperatur, fotometri, varvtal och tryck.

Annonsen avser två tillsvidareanställningar med provanställning och två vikariat på 12 respektive 8 månader till MT Flödet. Vi tillämpar flextid med 39,5 tim/vecka. Tjänsternas placeringar utgår från Karolinskas lokaler, både i Huddinge och Solna.

Vi söker

Vi söker dig som:

 • Arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
 • Är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i sitt bemötande. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.
 • Är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard samt lägger stor vikt vid att leva upp till dessa.
 • Arbetar bra med komplexa frågor. Du analyserar och bryter ner problem i sina beståndsdelar och löser dem.
 • Tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat.

Vidare värdesätter vi ditt positiva förhållningssätt, din planerings- och prioriteringsförmåga. Du arbetar strukturerat samtidigt som du är beredd att anpassa dig utifrån ändrade omständigheter. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer

Krav:

 • Högskoleexamen inom medicinteknik eller liknande, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet.
 • Behärska svenska samt teknisk engelska i tal och skrift.
 • Goda kunskaper inom medicinsk teknik, elektronik, IT samt service.

Meriterande:

 • Yrkeserfarenhet av arbete med underhåll/reparationer samt kalibrering på medicinteknisk utrustning.
 • Erfarenhet av självständigt fältservicearbete med eget ansvar mot kund.
 • B-körkort. 

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:

1. CV

2. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)

- Personligt brev (frivilligt) 


Varmt välkommen med din ansökan!

Om rekryteringsprocessen

Provanställning tillämpas i denna rekrytering.


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/


Om Karolinska Universitetssjukhuset

Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.


Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.


Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm

 • Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
 • Anställningens omfattning: Heltid
 • Tillträde: Enligt överenskommelse
 • Löneform: Månadslön
 • Antal lediga befattningar: 4
 • Sysselsättningsgrad: 100%
 • Ort: Solna/Huddinge
 • Län: Stockholms län
 • Land: Sverige
 • Referensnummer: 2022/4810
 • Kontakt: David Bryde, 076-0502936 Magnus Andersson, 070-1671026
 • Facklig företrädare: SACO, saco.karolinska.karolinska@regionstockholm.se
 • Vision, vision.karolinska@regionstockholm.se
 • Publicerat: 2022-06-28 Sista ansökningsdag: 2022-08-07