Omvårdnadschef till Astrid Lindgrens barnsjukhus, Endokrin, metabol och diabetesöppenvård

Solna / Huddinge

Vår verksamhet växer och vi söker en till omvårdnadschef till endokrin, metabol och diabetes inom högspecialiserad barnmedicin.

Vi erbjuder

Vill du vara med och leda samt utveckla högspecialiserad barnmedicin för barn och ungdomar på Astrid Lindgrens Barnsjukhus?

Du får som chef ett sammanhållet ansvar för vård, forskning, utbildning och ekonomi. Tillsammans med din närmaste omvårdnadschef (OVC) kollega och övriga OVC inom verksamhetens område hjälps vi åt att utveckla vården för våra patienter. Tillsammans skapar vi förutsättningar för att vi har en bra arbetsmiljö och en hög patientsäkerhet inom ramen för vårt uppdrag.

I dialog med din närmaste chef har du ansvar för att du får den utveckling du behöver för att vidareutvecklas i din ledarroll. Det finns många sätt att få stöd inom ramen för Karolinskas chef- och ledarskapsutveckling.

Om tjänsten

Som OVC leder du omvårdnadsarbetet tillsammans med en OVC kollega i nära samarbete med sektionschefen. Ni är första linjens chefer för omvårdnadspersonalen och ni ansvarar och säkerställer att det finns rätt kompetens och bemanning med omvårdnadspersonal för våra patienter och ger era medarbetarede förutsättningar som krävs för arbetet. Ni har ansvar för att bereda möjligheter för omvårdnadsutveckling och -forskning. I rollen ingår ansvar för budget och verksamhetsutveckling och ni har ett arbetsmiljöansvar för både den fysiska och psykosociala arbetsmiljön. Du arbetar tillsammans med OVC kollega och våra övriga OVC inom omvårdnadsområdet för att utveckla vården för våra patienter och du ingår i omvårdnadsområdets ledningsgrupp. Viss del (ca 40 %) av tjänsten kommer att vara kliniskt mottagningsarbete. 

Om verksamheten

Barnendokrin, metabol och diabetes har sin verksamhet i Solna och Huddinge. I Solna är verksamheten uppdelad mellan barnendokrin, metabol samt diabetes. I Huddinge finns en diabetesenhet. Patienterna kommer till mottagningarna med olika frekvens relaterat till diagnos och individuella behov. Patientbesöken på mottagningen sker både till läkare, sjuksköterska och hälsoprofessioner. Omvårdnadsgrupperna består av 28 medarbetare och är uppdelade inom våra tre områden och består av sjuksköterskor, specialistsjuksköterskor samt undersköterskor/barnsköterskor på respektive enhet. 

Vår arbetsmiljö präglas av våra värderingar Ansvar – Medmänsklighet – Helhetssyn.

Vi söker

Vi söker dig som vill arbeta i delat ledarskap, samt arbeta kliniskt och är en handlingskraftig och inspirerande ledare med mycket driv men som också har en förmåga att stanna upp och reflektera samt skapa delaktighet. Du är är lyhörd för verksamhetens barn och familjer. För att trivas i rollen har du lätt för att skapa förtroende hos medarbetare, stödja och bidra till deras utveckling samt motivera och tillvarata deras engagemang och kompetens.

Kvalifikationer

Krav: Du har klinisk kunskap från omvårdnadsarbetet, gärna från barnsjukvården. Du har en akademisk orientering med en utbildningsnivå motsvarande minst kandidatexamen

Meriterande: Det är meriterande om du varit ledare eller chef tidigare. Har du en magisterexamen är även det meriterande.

Ansökan

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Om du uppfyller våra krav kommer du efter ansökningstidens slut att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna. 

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:

  1. Personligt brev
  2. CV (kliniska meriter, klinisk tjänstgöring, forskningsmeriter, undervisningsmeriter, administrativa meriter samt övriga meriter)
  3. Övriga bilagor (samtliga bilagor ska bifogas i förekommande fall)
  4. - Yrkeslegitimation
  5. - Bevis om specialistkompetens
  6. Genomförda tester (MAP och Matrigma)

Välkommen med din ansökan!

Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset

Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar. Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen. Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.