Röntgensjuksköterskor till ME Barnradiologi

Solna / Huddinge
Ansök senast: 2022-09-30

Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska

Är du en engagerad röntgensjuksköterska som vill vara med och bygga upp vår verksamhet inom Medicinsk enhet Barnradiologi? Vår verksamhet växer och vi behöver bli fler. Nu söker vi dig som vill vara med och påverka samt utveckla hur vi tillsammans ska arbeta för att skapa bästa möjliga vård för de barn som besöker oss.

Karolinska universitetssjukhuset är ett av Nordens största och mest dynamiska universitetssjukhus med en mycket stor barnradiologisk verksamhet. Barnradiologin på Karolinska sjukhuset är en högspecialiserad Medicinsk enhet där vi utför alla typer av radiologi. I verksamheten arbetar cirka 100 personer, varav cirka 50 är röntgensjuksköterskor, 20 är undersköterskor och 30 är läkare.

Vi erbjuder

Barnradiologin vid Karolinska Universitetssjukhuset har sin verksamhet både i Solna och Huddinge. Vi använder oss av den senaste teknologin och vårt uppdrag är inriktat mot högspecialiserad barnradiologisk diagnostik inklusive forskning. Vi tar emot barn och ungdomar mellan 0-18 år.

Kompetensutveckling och vidareutbildning är något vi värderar högt och vårt mål är att ligga i framkant och vara ledande inom vårt yrke. För att du ska växa i din roll kan vi erbjuda dig olika typer av kurser och utbildningar inom ditt område och utifrån din individuella utvecklingsplan. En sådan utbildning skulle kunna vara en magisterexamen.

Om tjänsten

Nu söker vi fler röntgensjuksköterskor till vårt team. Dag-, kvälls- och helgtjänstgöring ingår. Inom MR gäller dagtjänstgöring med eventuell kvällstjänstgöring.

Vi söker

Vi söker dig som har en fallenhet för att möta barn på barns vis. Du trivs i en verksamhet där vi hjälper varandra för att nå gemensamma mål och du har lätt för att samarbeta inom det interprofessionella teamet. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram. Vidare ser du helheten, tar hänsyn till det större perspektivet och bidrar till verksamhetens utvecklings-, förbättrings- och kvalitetsarbete.

Dessutom tar du initiativ, sätter igång aktiviteter och kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Kvalifikationer

Krav:

 • Legitimerad röntgensjuksköterska.

Meriterande:

 • Intresse och erfarenhet av att arbeta med barn.
 • Erfarenhet av att arbeta inom MR.
 • God klinisk erfarenhet av att leda och handleda andra.
 • Magisterexamen.

Om rekryteringsprocessen

Provanställning kan komma att tillämpas.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:

1. CV

2. Personligt brev (frivilligt)

3. Yrkeslegitimation

Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning. Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

Vi ser fram emot din ansökan!

Besök gärna också vår monter på Röntgenveckan i Göteborg i september!

Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset

Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska

Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska är en sammanslagning av Karolinska Universitetslaboratoriet och Bild och Funktion med laboratorieverksamhet, radiologi, nuklearmedicin, medicinsk strålningsfysik, radiofarmaci och strålsäkerhet inom Karolinska Universitetssjukhuset. Mer om oss finns här https://www.karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/funktion-karolinska-universitetslaboratoriet/ och här https://www.karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/funktion-bild-och-funktion/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Anställningens omfattning: Heltid
 • Tillträde: Enligt överenskommelse
 • Löneform: Månadslön
 • Antal lediga befattningar: 4
 • Sysselsättningsgrad: 100%
 • Ort: Solna och Huddinge
 • Län: Stockholms län
 • Land: Sverige
 • Referensnummer: 2022/5264
 • Kontakt: Carina Hedlund, 08-51771647, Sandra Lawler, 0851777134
 • Facklig företrädare: Gunilla Kullström, Vårdförbundet, gunilla.kullström@regionstockholm.se, Linnea Engqvist, Vårdförbundet, linnea.engqvist@regionstockholm.se
 • Publicerat: 2022-07-11
 • Sista ansökningsdag: 2022-09-30