Projektekonom till EU-projekt

Stockholm
Ansök senast: 2022-09-30

Karolinska Universitetssjukhuset, Stab Forskning, utbildning och innovation

Är du redovisningsekonom och vill arbeta i en spännande miljö nära den kliniska forskningen? Då är det kanske dig vi söker som finansiell projektledare och projektekonom till vårt EU-projekt!

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett kvalificerat uppdrag som finansiell projektledare och projektekonom för EU-projekt. Vi får insyn i den världsledande kliniska forskning som bedrivs vid Karolinska Universitetssjukhuset och Karolinska Institutet. Vårt uppdrag är övergripande och mångfacetterat och finns det stora möjligheter att utvecklas i din roll.

Tjänsten är placerad på Sektion Forskningsstöd som ingår i Avdelning för forsknings- och utvecklingsstöd vid FoUUI-staben vid Karolinska Universitetssjukhuset.

EU-kontoret etablerades 2018 och vi utvecklar kontinuerligt verksamheten i syfte att bibehålla en långsiktigt hållbar och effektiv struktur för hantering av EU-finansierade forskningsprojekt. Parallellt samarbetar vi med Ekonomi-stab och stöttar forskare i olika finansiella frågeställningar.

Om tjänsten

Som finansiell projektledare och projektekonom för EU-projekt är du delaktig i sektionens målsättning att administrativt förbättra, effektivisera och skapa bästa möjliga förutsättningar för den kliniska forskningen på sjukhuset. Syftet är att underhålla och kontinuerligt förbättra en hållbar administrativ forskningsstruktur, där EU-finansierade projekt är viktigt pusselbit som ger forskare och forskningsenheter det administrativa stöd de behöver.

Arbetsuppgifterna omfattar såväl löpande rutinarbete som komplexa frågeställningar som uppstår i EU-projekten. Rollen innebär att du sköter finansiella administrationen av EU-projekt vid sjukhuset i nära samarbete med kollegor på Avdelning för forsknings- och utvecklingsstöd, revisorer, sjukhusets ekonomiavdelning och rättskansli samt forskare, chefer och administratörer från verksamheten.

Rollen innefattar bland annat:

 • Samarbete med forskare genom rådgivning och stöd i finansiell administration av EU-projekt, i synnerhet projekt som ingår i EU:s forskningsramprogram Horizon 2020 och Horizon Europe.
 • Löpande finansiell administration av EU-projekt, agera stöd till forskare i EU-projekt i samarbete med deras controllers och administratörer.
 • Ansvar för finansiell projektsammanställning och dialog med berörda parter, löpande både vid revision och projektrapportering.
 • Nära samverkan med Grants Office och Grant Management Office vid Karolinska Institutet. Löpande uppdatering av rutiner för att säkerställa struktur och långsiktig följsamhet.
 • Kontinuerlig utveckling av tjänsten för att systematisera, förenkla och säkerställa att har bra rutiner och processer på plats för genomförande och återkoppling.

Du kommer arbeta inom många områden och parallella frågeställningar i utvecklingsarbetet på Karolinska Universitetssjukhuset. Du rapporterar till chefen för Sektionen för forskningsstöd och samarbetar nära med övriga medarbetare på enheten.

Vi söker

Som person är du serviceinriktad, strukturerad och ansvarstagande med förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. Du är noggrann, lösningsorienterad och har erfarenhet och intresse av ekonomi och ekonomistyrning. Du är engagerad i ditt arbete, och du motiveras av att bidra till en större helhet.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Kvalifikationer

Krav: 

 • Relevant ekonomisk högskoleexamen eller gedigen erfarenhet av redovisning
 • Uttrycker dig obehindrat i tal och skrift på både svenska och engelska.
 • God vana att arbeta i Excel. 

Meriterande:

 • Erfarenhet av projekt- och ekonomiadministration.
 • God generell IT-kunskap och god kunskap i Office-paketet.
 • Intresse för forskning samt hälso-och sjukvård.

Om rekryteringsprocessen

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Provanställning kan komma att tillämpas.

Varmt välkommen med din ansökan!

Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset

Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Forskning och Utbildning

För att stödja sjukhusets alla kliniska verksamheter arbetar jurister, ekonomer, kommunikatörer, HR, Inköpare och IT för att vi tillsammans ska generera vård i världsklass och vara en verkligt Attraktiv Arbetsgivare! På https://www.karolinska.se/om-oss/om/organisation/Administrativa-verksamheter/ kan du läsa mer om oss.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm