Controller till Stab Ekonomi och Inköp, Financial operations

Stockholm
Ansök senast: 2022-10-04

Karolinska Universitetssjukhuset

Har du examen inom ekonomiområdet och erfarenhet av att arbeta som controller? Är du intresserad av att ha ett självständigt arbete där du kan kombinera arbete på kontoret och distans? Då ska du läsa vidare! Vi söker nu en controller till Stab Ekonomi och Inköp på Karolinska Universitetssjukhuset.

Vi erbjuder

Stabens uppdrag är bland annat att tillse att sjukhusets ekonomiska resultat redovisas på ett korrekt sätt både externt och internt. Vi stöttar verksamheten i planering, uppföljning, rapportering och analys av Karolinskas ekonomi och produktion. Vi ansvarar för ekonomistyrning av teman och funktioner samt utveckling och förvaltning av våra ekonomiprocesser.

Vi erbjuder ett flexibelt arbete med goda förmåner och trevliga kollegor.

Om tjänsten

I rollen som controller på Stab Ekonomi och Inköp kommer du arbeta självständigt och bidra till att skapa värde för verksamheten genom att säkerställa effektiva processer för att planera, analysera samt följa upp produktion, intäkter och kostnader inom respektive område. Du fungerar som ett kvalificerat bollplank till verksamheten i samtliga ekonomifrågor och rapporterar till Enhetschef för Financial Control. Tjänstens huvudplacering är i Solna men arbete i Huddinge kan förekomma. Beroende på arbetsuppgifter samt verksamhetens behov finns möjlighet att kombinera kontorsarbete med distansarbete.

Rollen inkluderar att:

 • Fungera som stöd och bollplank till chefer inom samtliga berörda ekonomiprocesser i den vårdnära verksamheten
 • Bidra till effektiva och kvalitetssäkrade ekonomiprocesser
 • Delta i bokslutsarbete och avstämningar
 • Genomföra ekonomisk rapportering till chefer och ledning inom respektive Tema/Funktion
 • Göra pedagogiska och analytiska presentationer
 • Utföra ekonomiska ad hoc analyser, kalkyler med mera Utreda intäkts- och kostnadsrelaterade frågor i samarbete med verksamheten
 • Bidra till förbättringar och kvalitetssäkringar i berörda processer 

Vi söker

Vi söker dig som är ansvarstagande, självgående och driven. Du ser lösningar och kan ta egna initiativ. Det är viktigt att du har lätt för samarbete och god kommunikativ förmåga så att du på ett professionellt sätt kan förmedla information.

I ditt arbete är du strukturerad, noggrann, analytisk och har förståelse för detaljerna såväl som förmågan att se samband ur ett större perspektiv.

Kvalifikationer

Krav:

 • Akademisk examen inom ekonomiområdet.
 • Minst 3 års arbetserfarenhet som controller eller motsvarande roll.
 • Mycket goda kunskaper i Excel samt arbete i ekonomisystem, BI-verktyg eller liknande.

Meriterande:

 • Erfarenhet av att kommunicera och hålla presentationer för icke-ekonomer.
 • Erfarenhet av att ta fram analysmaterial och att arbeta med stora datamängder.
 • Erfarenhet av produktkalkylering, såsom självkostnader samt lönsamhetsanalyser.
 • God kunskap inom redovisning.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska.

Om rekryteringsprocessen

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Vi använder oss av tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansök redan idag då intervjuer kan ske löpande. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset

Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Stab Ekonomi och inköp

För att stödja sjukhusets alla kliniska verksamheter arbetar jurister, ekonomer, kommunikatörer, HR, Inköpare och IT för att vi tillsammans ska generera vård i världsklass och vara en verkligt Attraktiv Arbetsgivare! På https://www.karolinska.se/om-oss/om/organisation/Administrativa-verksamheter/ kan du läsa mer om oss.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm