Hjärta och Kärl avdelning 1 söker omvårdnadschef

Stockholm
Ansök senast: 2022-10-10

Karolinska Universitetssjukhuset, OO Hjärta och kärl

Vill du arbeta inom en verksamhet där utvecklingen går snabbt framåt och tillsammans med oss fortsätta vår utvecklingsresa till framtidens vård? Nu söker vi på kardiologen en till omvårdnadschef till vår högspecialiserade elektiva verksamhet på HK1. Välkommen till oss!

Vi erbjuder

Vi ger högkvalitativ omvårdnad till patienterna under dygnets alla timmar. Vår tro är att kompetent och stimulerad personal ger den bästa vården och därför vill vi skapa utvecklingsmöjligheter för våra sjuksköterskor och undersköterskor. 

Som chef och ledare på Karolinska erbjuds du mycket för att utveckla dig själv och din roll. Under hela ditt första år erbjuds du vår chefsintroduktion i syfte att skapa förutsättningar för att du som ny chef ska känna dig trygg, trivas och snabbt komma in, förstå och kunna leverera i din chef- och ledarroll. Introduktionen erbjuds oavsett om du är helt ny som chef eller har varit chef i andra organisationer.

Här kan du läsa mer om vad vi erbjuder dig som chef på Karolinska.

”Kardiologin inom Karolinska är en av de största i landet och oerhört spännande! Jag söker dig som vill vara med och bygga en lärande organisation där alla bidrar till utveckling och en kultur där alla är ledare, som samverkar för helheten!"

Bästa hälsningar Josefine, verksamhetschef omvårdnadsområde Hjärta och Kärl

Om tjänsten

Hjärta och Kärl vårdavdelning 1 tar emot patienter med akuta koronara syndrom såsom hjärtinfarkt, instabil angina samt allvarliga arytmier, men även akut hjärtsvikt. På vårdavdelning 1 samarbetar följande flöden: Bradyarytmi, Takyarytmi, Hjärtsvikt och Medfödda hjärtfel samt GUCH. Medarbetargruppen består av ca 65 sjuksköterskor och undersköterskor. I teamen kring patienten arbetar även läkare och fysioterapeuter i nära samarbete kring våra patienter.

Vår tanken är att omorganisera vårdavdelningen under hösten 2022 med uppdelning av elektiv och akut verksamhet i två korridorer. Omvårdnadscheferna kommer ansvara var för sig för en korridor med tillhörande personal.

Du kommer att arbete i nära samarbete med en omvårdnadschefskollega där du och din kollega tar gemensamt ansvar för de uppgifterna som ingår i en chefsposition. Det omfattar uppgifter som kvalitets-, personal- och ekonomifrågor samt för att bereda goda möjligheter för utveckling, utbildning och klinisk forskning. Ni kommer tillsammans coacha, utveckla och motivera medarbetarna. Ni hanterar vardagliga arbetssituationer och utmanar varandra på sätt som innebär att ni själva lär och utvecklas. Arbetsgruppen har hög kompetens och trivs bra ihop.

Chefsledarskap hos oss består av prestigelöshet, ömsesidigt förtroende och gemensamma värderingar – Karolinskas värderingar: Ansvar, Medmänsklighet och Helhetssyn-

Vi leder gemensamt och bygger, som allt ledarskap, på kommunikation, respekt och interaktion. 

Utöver din närmaste kollega och dina stödfunktioner kommer du ingå i ledningsgruppen för omvårdnad Hjärta och Kärl där du samarbetar med övriga omvårdnadschefer. Bra samarbete och arbetsklimat är viktigt för oss och vi samverkan över gränsen där helhetssynen och förståelsen för helheten är viktigt. Ni rapporterar till samma överordnade nivå inom organisationen.

I din roll som omvårdnadschef har du möjligheten att vara kliniskt verksam där du leder enhetens dagliga arbete samt coachar medarbetare i det patientnära arbetet. Ett utmärkt sätt att driva verksamhetsnära ledarskap som ger dig bra inblick i verksamheten, dessutom behåller du din kliniska kompetens som sjuksköterska. Vi har inom verksamhetsområdet stort omvårdnadsfokus och vill förstärka våra chefers omvårdnadskompetens och möjlighet till utveckling.

Vi söker

Vi söker dig som:

  • leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du tror på medarbetares kompetens och motiverar och engagerar dem till att nå gemensamma mål. Med mod och integritet tar du ansvar i både med- och motgång, du skapar en god arbetsmiljö med förutsättningar för medarbetare att ta ansvar och växa.
  • tänker strategisk och har ett brett perspektiv på frågor. Du är nyfiken på och intresserad av nya vårdformer.
  • har förmåga att se helheten och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förväntas vara ett föredöme genom att vara synlig och närvarande i verksamheten, kommunicerar på ett rakt, ärligt och tydligt sätt och bemöter medmänniskor med genuin omtanke och respekt.
  • är prestigelös samt har en god samarbetsförmåga.
  • vill leda i ett nära samarbete och vill verka och nå mål genom team.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer

Krav:

  • Utbildningsnivå motsvarande minst kandidatexamen inom omvårdnad samt minst 5 års klinisk erfarenhet.

Meriterande:

  • Vi ser det som meriterande om du har en magisterexamen och eller ledarskapsutbildning.
  • Erfarenhet av lednings- och förbättringsarbete eller personalansvar är meriterande.

Vi rekryterar fortlöpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt!

Om rekryteringsprocessen

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest som båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Om du uppfyller tjänstens kvalifikationer kommer du att få en inbjudan till att utföra tester. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna.

Om du har frågor kring testerna är du välkommen att kontakta rekryteringstest.karolinska@regionstockholm.se .

Varmt välkommen med din ansökan!

Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset

Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm