Systemspecialist till Karolinska Universitetssjukhuset

Solna / Huddinge
Ansök senast: 2022-10-19

Medicinsk Diagnostik Karolinska, Funktionsgemensamt

Nu söker vi en Systemspecialist med breda IT-kunskaper, gärna inom systemutveckling och MS SQL till enheten Informatik och Systemförvaltning.

MDK (Medicinsk Diagnostik Karolinska) består av de tidigare funktionerna Karolinska Universitetslaboratoriet och Bild och funktion (röntgen) och är norra Europas största medicinska laboratorium, med cirka 3200 medarbetare och verkar inom hela region Stockholm. MDK är ett kompetensmässigt och tekniskt ledande diagnostiskt centrum med ledande diagnostik, intervention och behandling för att tillgodose patienternas behov idag och i framtiden. Uppdraget omfattar också huvudansvar för regionens forskning och utbildning inom laboratoriemedicin i samverkan med Karolinska Institutet.

Enheten består av cirka 28 personer fördelat på förvaltare, systemspecialister. Tjänsten är placerad i Huddinge alternativt Solna.

Om tjänsten

Som systemspecialist förväntas du bli expert på system och applikationerna som stöttar verksamhetsområdet Biobank och Studier. Stockholms Medicinska Biobank samlar in prover för forskning och är i en expansiv fas vad gäller vidareutvecklingen och effektiviseringen av IT-systemen så att de kan stötta verksamheten på ett optimalt sätt. 

Vi erbjuder en ett varierande arbete i en spännande miljö med komplexa integrationer där det alltid går att vidareutvecklas.

Du kommer att jobba nära användare och beställare med allt från systemutveckling/databashantering, kravställning, förstudier och kommer tillsammans med andra specialister och förvaltare tillsammans ansvara för de komponenter som utgör SMB:s IT-plattform.

Vi söker

Vi söker dig som tycker om att jobba långsiktigt mot uppsatta mål och planer. Du trivs att jobba i en miljö med komplext data. Du tycker om att jobba hands on med teknik och har en bred teknisk kompetens inom IT-system. Du är en van kravställare. Du tycker om att ha struktur och ordning på dokumentation och aktiviteter. Därtill ser vi gärna att du är van att arbeta både självständigt och i grupp samt är lyhörd för användarnas önskemål.

Kvalifikationer 

Krav: 

 • Utbildning som bedöms relevant för uppdraget.
 • Bred IT-teknisk kompetens.
 • Erfarenhet av tekniskt arbete i windowserver och klienter i kritiska miljöer.
 • Kunskap inom programmering/scriptning ex powershell.
 • Erfarenhet av MS T-SQL och skriva komplexa databassökningar.
 • Grundläggande nätverkskompetens och förståelse för hur tex brandväggar fungerar med portar etcetera.
 • God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Meriterande: 

 • Kunskap om Microsoft ETL.
 • Erfarenhet av Microsoft .Net.
 • Kunskap om laboratorieverksamhet.
 • Kännedom om processorienterat arbetssätt, då vi arbetar enligt ITIL.
 • Erfarenhet av arbete i projektform.
 • Erfarenhet av arbete med IT-system, applikationer och kringutrustning inom hälso- och sjukvården.

Varmt välkommen med din ansökan!

Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset

Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska

Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska är en sammanslagning av Karolinska Universitetslaboratoriet och Bild och Funktion med laboratorieverksamhet, radiologi, nuklearmedicin, medicinsk strålningsfysik, radiofarmaci och strålsäkerhet inom Karolinska Universitetssjukhuset. Mer om oss finns här https://www.karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/funktion-karolinska-universitetslaboratoriet/ och här https://www.karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/funktion-bild-och-funktion/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm